به گزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، احمد میرزاکوچک خوشنویس عضو هیئت علمی پژوهشگاه و مجری طرح، با اعلام این خبر گفت: اقدامات حفاظتی در امر مرمت و بازسازی کلیساهای تاریخی نیازمند دانش صحیح از جزییات شیوههای ساخت اصیل در بنای معماری آنها است و هرگونه مداخله در این امر میبایست بدون حدس و گمان و براساس کارشناسی تخصصی و با شناخت کامل از شیوههای ساخت و ساز کلیساهای قدیمی صورت پذیرد.
او با بیاناینکه پهنه ساخت و ساز در معماری ایران در مقیاس زمان و مکان آنقدر وسیع است که برخورداری از دانش فنی برای مرمت و بازسازی کالبد بنای تاریخی گاه با مشگل روبرو میشود تصریحکرد: لازم است محققین به دلایل علمی و عقلی این نوع استفاده از شیوهها در ساخت و ساز با آجر و سنگ پی برده و از آن در درک بهتر بناهای تاریخی بهره گیرند.
مجری این طرح، جمع آوری جزییات ساختمانی کلیساهای تاریخی و اصیلی که معلم شیوههای مداخله باشد را مورد نیاز و ضروری دانست و گفت: این مطالعه در این فاز به دنبال معرفی جزئیات کلیساهای قدیمی تهران است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه افزود: برای انجام مطالعات علمی در بررسی جزییات بناهای کلیساهای تاریخی این فرضیه مد نظر بوده که، کلیساهای اصیل در تهران در اقلیم گرم و خشک کویری دارای شیوه های منحصر به فرد خاص خود است که با استفاده از مصالح آجر و یا سنگ الگوی کلیساسازی این دوره برای باقی سرزمین ایران است و معمار ایرانی ضمن بهرهگیری از مصالح بوم آورد مجبور به رعایت اصول ویژهای در شیوههای ساخت و ساز بوده ، که در دوران معاصر از شیوههای دانش نوین ساختمانسازی اروپایی نیز بهره برده است.
مجری این طرح با بیاناینکه این بررسی تنها به جمعآوری جزییات ساختمانی 12 کلیسای آجری و سنگی تهران در پلان و نقشههای عمودی میپردازد اظهارکرد: این طرح به صورت مصور و حاوی تعداد نقشههایی از جزییات ساختمانی در نقشههای افقی و قائم خواهد بود که در مقیاسهای از یک به 200 تا 50 ارائه میشود.
او خاطرنشانکرد: هر صفحه مشخصات نقشه اعم از فهرست مصالح و اندازههای فوق را به نمایش میگذارد و برای اعتماد به راستی جزییات آجری و سنگی در فهرست آدرس نقشه کلیسای مربوطه نیز ارائه میشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/